Cees Helder neemt eerste exemplaar Chef Rotterdam in ontvangst

Vers van de pers: Chef Rotterdam. Cees Helder, het boegbeeld van de vaderlandse gastronomie, nam in het bijzijn van de makers en François Geurds (ooit pupil van Cees Helder) het allereerste exemplaar van het prachtige koffietafelboek in ontvangst. Een feestelijke lancering in het bijzijn van alle chefs die in het boek staan zat er door de huidige situatie helaas niet in, maar het boek smaakt er ondanks dat uiteraard niet minder om. De eerste reactie van Cees Helder: ‘’De chefs leggen hun ziel bloot. Je leert ze echt kennen, als persoon.” Chef Rotterdam is vanaf nu voor 37,50 euro verkrijgbaar in de webshop van Kyosei: www.kyosei.nl en bij de betere boekhandel. 

Wie zijn toch die mannen die keer op keer onze smaakpapillen weten te triggeren? Wat bezielt hen om zestien, zeventien uur per dag achter het fornuis te staan om gasten tot in het extreme te willen verwennen? We selecteerden 25 chefs die op eigen wijze stevig aan de weg timmeren in binnen- en buitenland en lieten hen in woord en in beeld portretteren. 

Koken is geen koud kunstje. Koken is schilderen met smaken, koken is een ambacht. Trots als we zijn op deze kanjers hebben wij besloten deze persoonlijke verhalen te bundelen in een koffietafelboek passend bij de prestaties van de chefs.

Foto: Aldwin van Krimpen

Chef Rotterdam bevat 25 interviews van evenveel Rotterdamse chefs die één voor één heel openhartig zijn over hun drive, hun onzekerheden, hun zorgen, hun blunders, de opofferingen die ze dagelijks doen en hun verdere ambities. Sterven in het harnas, dat wil uiteindelijk niemand.

Alle chefs lichten er één gerecht uit dat hen typeert. Als chef en als mens. Dat gerecht is niet per definitie een signature dish. Sommigen hebben gekozen voor een herinnering of een ode. Cees Helder tekent voor de inleiding. Hij schreef in 2002 geschiedenis door als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren bijeen te koken.

Cees Helder: ‘’Dit boek oogt niet alleen heel mooi. De inhoud spreekt eveneens. Het is een buitengewoon openhartig boek. De chefs leggen hun ziel bloot. Je leert ze echt kennen, als persoon.”
 
Patrick ‘t Hart: ‘’Van alle chefs is de kookstijl min of meer bekend, maar je weet van geen van hen hoe ze echt zijn. Dat maakt dit boek supertof om te lezen.”

Sieberen Meerema: ‘’Groen Rotterdams met een gouden randje. Zelfs de meest stoere chefs blijken te vallen voor de spontane en onorthodoxe invalshoek van de interviewers. Prachtig in beeld gevangen.”

Een mooi boek maak je niet alleen. Een mooi boek maak je samen. Chef Rotterdam – een initatief van Nicole Buissing van NB Business Solutions en Edwin Veekens van Kyosei – was er zonder de hulp van velen dan ook nooit gekomen.

Specificaties Chef Rotterdam

  • Chef Rotterdam is verkrijgbaar via www.kyosei.nl en bij de betere boekhandel
  • € 37,50
  • Nederlands
  • 220 pagina’s
  • Hardcover
  • 240 x 336 mm
  • ISBN 978-90-831544-6-6
Foto: Aldwin van Krimpen
Sluiten

Winkelwagen (0)

Cart is empty De winkelwagen is leeg.

Kyosei

Uitgeverij