STIL ROTTERDAM

STIL ROTTERDAM laat Rotterdam in een bizarre tijd zien door de lens van vijf fotografen. In beeld en woord vertellen Eric Fecken, Remco Gielen, Sylvia Kuiper, Ilya de Milde en Hans Zijffers hoe zij de eerste coronaperiode beleefden en waarom zij Rotterdam juist ook in deze tijd wilden vastleggen. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar via www.kyosei.nl.

Een uniek beeld van een unieke tijd in een unieke stad
In STIL ROTTERDAM wordt niet alleen stilgestaan bij de absurde wereld waarin wij met zijn allen terechtgekomen zijn, maar ook bij de nieuwe inzichten die het tijdelijke ‘abnormaal’ ons heeft gebracht. Wat hadden we graag een positief verhaal gebracht naar de potentiële lezers. Zo van: de ‘donkere’ en stille tijd ligt achter ons, we kunnen ons leven weer oppakken. Het virus is niet weg, maar we hebben het onder controle. Hoe anders bleek dat de afgelopen weken. Met als resultaat een persconferentie op 
13 oktober met vrijwel uitsluitend negatieve boodschappen en verboden. Gaan we weer terug naar de tijd die zo mooi door de vijf fotografen in beeld is vastgelegd? Vanzelfsprekend blijven we als échte Rotterdammers positief en zetten we alles op alles om dit te voorkomen. 

Het hart van Rotterdam
Ondanks de nare situatie voor velen is dit ook een periode om nooit te vergeten. STIL ROTTERDAM – een initiatief van Gers! – kijkt daarom terug op de eerste fase van corona en laat zien welke impact het virus heeft op de stad en zijn inwoners. Inwoners die nauwelijks op de beelden in het boek terug zijn te vinden, simpelweg omdat thuisblijven de ‘opdracht’ was. Het boek laat aan de andere kant ook een mooie kant van Rotterdam zien: rauw en zonder opsmuk, weinig mensen op straat, weinig verkeer. Een Rotterdam waarvan we eigenlijk hoopten dat het er nooit meer zo stil zal zijn en waar ook nu weer blijkt dat de mensen het hart vormen. 

Over Kyosei
Ontstaan vanuit een passie voor mooie verhalen en fotografie, zet Kyosei zich graag in om trots zichtbaar te maken. Door verhalen te delen, door mooi werk nóg beter tot zijn recht te laten komen. Daarbij ligt de focus van Kyosei op het maken en uitgeven van boeken en magazines met een menselijke insteek, zoals persoonlijke verhalen, portretten of mooie reportages. Verhalen die zich in woord en beeld laten uiten en die de mens raken.

STIL ROTTERDAM

  • Te bestellen via www.kyosei.nl
  • € 24,95
  • Nederlands
  • 176 pagina’s
  • Hardcover
  • 170 x 230 mm
  • ISBN 978-90-829483-3-2

De foto is van Eric Fecken.

Sluiten

Winkelwagen (0)

Cart is empty De winkelwagen is leeg.

Kyosei

Uitgeverij